Publikuar më: 10 Korrik, 2013

Plasin protestat në Spanjë

2Ne rruget e Madridit protestuesit percollen nje mesazh te qarte per kryeminitrin Mariano Rahoi” te futet ne burg”.
Protesta nisi pas publikimit te disa dokumenteve per perfshireje ne afere korruptive te partise ne pushtet” partia e popullit”.

“El mMundo” partia e dyte me e madhe ne Spanje, e cila ka luajtur nje rol kyc ne zbulimin edhe te skandaleve te tjera ka publikuar dokumente qe tregojne kryeminitrin dhe politikane te tjere te kene pranuar rryshfet gjate aktivitetit te tyre poliitk.

“Jemi ne nje situate te paqendryeshme. Po qeverisemi nga nje qeveri kriminele, e mbeshtetur nga struktura kriminale dhe ne kete menyre po rrethohemi nga nje system i korruptuar qe nuk mund ta durojme me”.

“Kemi 6 milione te papune, kemi nje ikje massive te trurit, kemi nje tejkalim te njerezve te kualifikuar ne universitete te cilet po largohen”.

Dokumentet e publikuara nga el mundo tregojne emrin e mariano rahoi dhe 2 pagesa qe arrije vleren e 12 mije e 600 euro. Gazeta i ka cuar ceshtjen ne gjykaten e larte.

Aktualisht, Spanja është në recesion ekonomik dhe ka normën më të lartë të papunësisë në Eurozonë pas Greqisë, me 26,6% të forcës aktive dhe mbi 55% e të rinjve që kërkojnë një punë e nuk janë të aftë ta gjejnë atë.